përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vlada, Miruna

.

miruna vladaMiruna Vlada u lind në vitin 1986 si Miruna Troncota në Bukuresht. Pseudonimin Miruna Vlada e zgjodhi kur ishte gjashtëmbëdhjetë vjeçe. Është laureuar doktore në politologji me një punim mbi europianizimin e Bosnjë-Hercegovinës dhe ka botuar deri tani tre vëllime me poezi. Bosnja-Hercegovina është temë e vëllimit poetik më të fundit të saj, i cili, në vitin 2014, u shpall vëllimi më i mirë poetik i Rumanisë. Ai titullohet: Bosnia, partaj (Bosnje, Ndarje) .

partner projektesh

traduki partners 2014 d