përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tončić, Bojan

.

toncic bojanBojan Tončić u lind në vitin 1967 në Leskovac të Serbisë. Fillimisht punoi për disa vjet si gazetar në gazetën "Danas", ndërsa sot është analist në E-novine dhe artikullshkrues i rregullt në "Diskriminacija.ba" (Sarajevë), "Lupiga" (Zagreb) dhe "Helsniška povelja" (Beograd). Por shkrimet e tij publikohen ndër të tjera edhe në "Jedinstvena BiH" dhe "Radio Sarajeva", në "Express" dhe "Koha ditore" të Prishtinës si edhe në shumë media të tjera shqiptare të hapësirës së ish-Jugosllavisë. Tončić, i cili në cilisnë e tij si gazetar ka qenë edhe i burgosur, është vlerësuar edhe me çmimin "Dušan Bogavac" për etikë dhe kurajë gazetareske, çmim ky që jepet nga "Shoqata e gazetarëve të pavarur të Serbisë" si dhe ka marrë edhe disa çmime për cilësinë e punës gazetareske.

partner projektesh

traduki partners 2014 d