përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Gjuzel, Bogomil

.

gjuzel bogomilBogomil Gjuzel, u lind në vitin 1939 në Čačak (Serbi), ai është poet, prozator, eseist, dramaturg dhe përthyes. Pas përfundimit të studimit të anglishtes në vitin 1963 në Shkup, kreu një vit akademik në Universitetin e Edinburgut.  Prej 1966 deri më 1971 dhe prej 1985 deri më 1998 punoi si redaktor në teatrin "Dramski" në Shkup. Pjesën më të madhe të veprave të tij e përbëjnë vëllime me poezi, për të cilat ka marrë shumë çmime. Poezitë e tij janë përkthyer në mbi njëzetë gjuhë dhe janë botuar nëpër antologji me poezi maqedonase dhe jugosllave. Ndër të tjera ka përkthyer edhe poezi nga T.S. Eliot si edhe pjesë teatrore nga Shakespeare dhe Becket.

partner projektesh

traduki partners 2014 d