përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Dentchev, Peter

.

dentchev peterPeter Dentchev, lindur më 1986 në Varna (Bullgari) është shkrimtar dhe regjisor teatri. Me veprën e tij debutuese, prozën e shkurtër me titull Малакоф, искам да остарея , në vitin 2006 ai fitoi konkursin "Ecstasy" të revistës "Altera". Në vitet e mëpasshme, ai fitoi me poezitë dhe romanet e tij një sërë konkursesh dhe çmimesh të tjera, ndër to: në vitin 2007 Тъй, както мъж целува жена, която обича konkursin "Razvitie" për romanin e ri më të mirë të Bullgarisë. Në fokus të temave të tij janë historia e politikës dhe ndikimi i mbi strukturat e artit dhe të shoqërisë si dhe të skenës letrare të Ballkanit. Ai ka qenë dy herë edhe i ftuar i festivalit të prozës së shkurtër Kikinda në Serbi dhe në vitin 2013 si bursist rezidencash në shtëpinë shkrimtarëve Trsić.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d