përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Čegec, Branko

.

cegec brankoBranko Čegec, i lindur më 1957 në Kraljev Vrh, Vrbovec, studioi gjuhët jugosllave dhe letërsi të krahasuar në Zagreb. Deri tani ka botuar mbi 15 libra, ndër to edhe vëllime me poezi, kritikë letrare dhe eseistikë, për të cilat ka marrë edhe një sërë çmimesh. Poezitë e tij janë botuar në mbi tridhjetë antologji brenda dhe jashtë vendit. Për vëllimin e tij me poezi, Pun mjesec u Istanbul,  të cilin e shkroi gjatë qëndrimit në Stamboll, si bursist i programit të rezidencave të financuar nga TRADUKI "Marko Marulic", u vlerësua me çmimin KIKLOP. Në vitin 2013 iu dha edhe çmimi i mirënjohur për poezi Goranov vijenac për kontribut të përgjithshëm në poezinë kroate.

partner projektesh

traduki partners 2014 d