përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Csejka, Gerhardt

.

csejka gerhardtGerhardt Csejka u lind në vitin 1945 në Guttenbrunn (Rumani), studioi gjermanistikë dhe rumanistikë në Timisoara dhe më pas punoi si redaktor i revistës gjermanisht Neue Literatur, Bukuresht. Prej vitit 1986 jeton në Gjermani me profilin e përkthyesit të letërsisë rumune. Me kalimin e kohës brenda tij u poq ideja për të rigjallëruar revistën ndërkulturore që e kish lënë pas në Bukuresht. Pas vitit të kthesës 1989 shanset dukeshin më të mira dhe nga viti 1992 deri në vitin 1999 revista neue literatur u ngjall nën titullin "Zeitschrift për Querverbindungen", Bukuresht, me një redaksi në Gjermani c/o Gerhardt Csejka, Offenbach. Në vitin 2008 Gerhardt Csejka fitoi çmimin e përkthimit të qytetit të fondacionit të kulturës së Landit Nordrhein-Westfalens për përkthimin e romanit Die Wissenden të Mircea Cărtărescu (Zsolnay, Vjenë 2007), në vitin 2009 vijoi çmimi i qytetit të Münster për poezinë evropiane, i cili iu dha atij së bashku me Caius Dobrescun, autorit të vëllimit me poezi Ode an die freie Unternehmung.

partner projektesh

traduki partners 2014 d