përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Georgievski, Dzvezdan

.

georgievski dzvezdanPrej tri dekadash punon si gazetar dhe editorialist. Ka punuar për gazeta maqedonase që sot janë shuar dhe për të tilla në hapësirën e Jugosllavisë. Pa çmime, sepse asnjëherë nuk është përpjekur për ta. Në kohën e lirë ka përkthyer një duzinë me libra nga gjuhët ish-jugosllave (dhe disa nga anglishtja). U lind në Slloveni (Jesenice, 1961), maqedonas për nga kombësia, e prapëseprapë optimist i bindur.

(Ky përshkrim i shkurtër biografik është shkruar nga vetë përkthyesi)

partner projektesh

traduki partners 2014 d