përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Veličković, Nenad

.

velickovic nenadNenad Veličković u lind në vitin 1962 në Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë. Aty jeton ende sot, si docent letërsie në universitet, shkrimtar dhe publicist. Ka botuar ndër të tjera disa romane dhe vëllime me tregime. Si nismëtar, redaktor dhe bashkëpunëtor ka dhënë kontribute edhe në shumë revista. Disa prej romaneve të tij janë përkthyer në gjermanisht, italisht, hungarisht, maqedonisht, bullgarisht, anglisht, polonisht, sllovakisht dhe sllovenisht. Nenad Veličković është redaktor i revistës Školegijum (Sarajevë) dhe Tekstura (Beograd), nismëtar dhe redaktor i Edition Lektira narodu dhe editorialist i Deutsche Welle. Si bashkëpronar i punishtes letrare Omnibus ka përgatitur për botim mbi 20 libra.

partner projektesh

traduki partners 2014 d