përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Djevojčica koja je preskočila nebesa ili Gumi - gumi

Pongrašić, Zoran.

491 pongrasic devojcicaMarina kthehet në shtëpi nga spitali ku është trajtuar nga leucemia. Meqenëse për shkak të terapisë i kanë rënë flokët, ajo nuk dëshiron t'i takojë sërish miqtë e saj, qëndron e strukur në shtëpi dhe shikon fshehurazi sesi shoqet e saj luajnë me hedhje me llastik. Edhe sa kohë do të kalojë derisa Marina të marrë sërish kurajë për t'iu rikthyer jetës së saj të mëparshme? Dhe kush do ta ndihmojë për këtë?

Romani për të rinj Djevojčica koja je preskočila nebesa ili Gumi - gumi [Vajza që kapërceu qiellin ose Hedhja me llastik] nga Zoran Pongrašić është botuar në maqedonisht (fragment), përkthyer nga Kalina Bunevska Isakovska, me titullin Девојчето што ги прескокна небесатa или Ема Есаса, pranë botimeve Blesok, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d