përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Radnici i seljaci

Ivančić, Viktor.

490 ivancic rabotniciNjë "libër i zymtë plot optimizëm", shkruhet në kopertinë, dhe më tej: esetë letrare të përmbledhura në këtë libër të publicistit kroat Viktor Ivančić, na japin një analizë të shkëlqyer të pasojave të luftës dhe të transformimit të egër të gjysmë liberal dhe gjysmëdemorkatik të shoqërisë (serbe, bosnjako-hercegovinase...). Personazhet, humbës të papërmirësueshëm të periudhës së tranzicionit, nuk pajtohen me fatin e tyre dhe rebelohen.

Vëllimi me ese Radnici i seljaci [Punëtorë dhe fshatarë] nga Viktor Ivančić është botuar në maqedonisht (fragment), përkthyer nga Jelena Lužina, me titullin Работници и селани pranë botimeve Blesok, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d