përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Ivančić, Viktor

.

ivancic viktorViktor Ivančić u lind në vitin 1960 në Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë. Sot jeton dhe punon në Split, Kroaci. Ivančić, publicist dhe shkrimtar, konsiderohet si një ndër  intelektualët më të rëndësishëm të Kroacisë, është një ndër themeluesit e revistës së përjavshme satirike Feral Tribune. Puna gazetareske e futi në vitet 1990 në grindje me qeverinë e Tudjmanit, aq sa kundër tij pati kërcënime publike me vrasje. Meqë nuk e la veten të shkurajohej prej tyre, është shpërblyer me shumë çmime. Ivančić shkruan sot ndër të tjera editorialë për të përjavshmen "Novosti", ka botuar disa libra dhe është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kroacisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d