përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

La troisième mensonge

Kristóf, Ágota.

486 kristof tretata lagaVëllimi i fundit i të famshmes "Trilogie des jumeaux" – Le grand cahier (Fletorja e madhe), La Preuve (Dëshmia) dhe La troisième mensonge (Gënjeshtra e tretë) – e autores Ágota Kristóf, që vdiq në vitin 2011: Lucas kthehet pas disa dekadash në qytetin e fëmijërisë dhe sjell ndër mend vitet e vetmisë kur jetonte i ndarë nga i vëllai binjak, Claus, kohën e luftës, kur ata të dy ishin strehuar te gjyshja "shtrigë". Tani ai është vënë në kërkim të të vëllait.

Romani La troisième mensonge [Gënjeshtra e tretë] nga Ágota Kristóf është botuar në maqedonisht (fragment), përkthyer nga Maja Bojadžievska, me titullin Третата лага pranë botimeve Sigmapress, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d