përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Marković, Barbara

.

markovic barbaraBarbara Marković u lind në vitin 1980 në Beograd, studioi gjermanistikë në Beograd dhe Vjenë dhe ka punuar si redaktore pranë shtëpisë botuese beogradase Rende. Në veprën e saj debutuese të botuar në vitin 2006 në Serbi Izlaženje  romanin "Gehen" të Thomas Bernhard-it dhe e adaptoi për vendlindjen e saj, Beogradin. Prej vitit 2009 ajo jeton në Vjenë dhe në vitet 2011/2012 ka qenë e ftuar si kroniste e Grazit, ku punoi për romanin e botuar në vitin 2012 Graz, Alexanderplatz. Romani i saj i botuar në vitin 2016, Superheldinnen, është romani i parë që Barbara Marković e ka shkruar pjesërisht në gjermanisht dhe pjesërisht në serbisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d