përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Šljivar, Tanja

.

sljivar tanjaTanja Šljivar u lind në vitin 1988 në Banja Luka (Jugosllavi). Ka kryer studimet për dramaturgji në Fakultetin e Artit Skenik në Beograd. Pjesët e saj janë inskenuar nga teatro profesionale në Bosnjë-Hercegovinë si edhe janë shfaqur si lexime skenike në teatro ndërkombëtarë. Shkruan edhe tregime të shkurtra, radiodrama, skenarë për filma të shkurtër dhe tekste studiuese mbi teatrin. Për veprat e saj si dramaturge Tanja Šljivar ka marrë disa çmime. Pjesët e saj teatrore janë përkthyer në anglisht, gjermanisht, maqedonisht, frëngjisht, hungarisht, katalanisht, sllovakisht dhe polonisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d