përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Matović, Petar

.

matovic petarPetar Matović u lind në vitin 1978 në Požega (Serbi) dhe ka studiuar filologji dhe letërsi serbe. Një ndër publikimet e tij më të fundit është vëllimi poetik Odakle dolaze dabrovi, të cilin e shkroi gjatë qëndrimit të tij si bursist i programit të rezidencave në Gaude të Polonisë në vitin 2013. Poezitë e tij janë botuar në shumë antologji dhe janë përkthyer në disa gjuhë, ndër të tjera në gjermanisht dhe anglisht. Matović ka qenë i nominuar për disa çmime të rëndësishme letrare në Serbi dhe ka fituar çmimin Treći trg  me vëllimin poetik Koferi Džima Džarmuša.

partner projektesh

traduki partners 2014 d