përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bužarovska, Rumena

buzarovska rumenaRumena Bužarovska u lind në vitin 1981 në Shkup, deri tani ka botuar tre vëllime me tregime të shkurtra: Чкртки [Kritzeleien], 2007, Осмица [Weisheitszahn], 2010 dhe Мојот маж [Mein Mann], 2014. Rumena Bužarovska është përkthyese letrare nga anglishtja dhe ndër të tjera ka përkthyer në maqedonisht Lewis Carroll, J. M. Coetzee, Truman Capote, Charles Bukowski dhe Richard Gwyn. Është pedagoge për letërsinë e re amerikane në Universitetin e Shkupit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d