përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Halilović, Enes

.

halilovic enesEnes Halilović, i lindur në vitin 1977 në Novi Pazar, është një prozator, poet, dramaturg dhe gazetar, i shpërblyer me disa çmime. Ndër botimet e tij bëjnë pjesë vëllimet me poezi Srednje slovo (1995), Bludni parip (2000), Listovi na vodi (2007), Pesme iz bolesti i zdravlja (2011) dhe Zid (2014), vëllimet me prozë të shkurtër Potomci odbijenih prosaca (2004), Kapilarne pojave (2006) dhe Čudna knjiga (2017), dramat In vivo (2004) dhe Kemet (2010) si edhe romanet Ep o vodi (2012) dhe Ako dugo gledaš u ponor (2016). Ai është themelues i revistës letrare Sent dhe i revistës letrare online eckermann.org.rs. Disa fragmente nga vepra e tij janë botuar në afro njëzet gjuhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d