përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Ernu, Vasile

.

ernu vasileVasile Ernu u lind në vitin 1971 në Bashkimin Sovjetik. Studioi filozofi në Universitetin e Iaşit dhe kreu studimet master në filozofi në Universitetin e Clujit. Ka qenë redaktor dhe një ndër themeluesit e revistës Philosophy&Stuff dhe redaktor i revistës Idea artă+societate. Sot punon si anëtar i ekipit koordinues i platformës së bashkëthemeluar prej tij CriticAtac.ro. Në vitin 2006 Vasile Ernu debutoi me romanin Născut în URSS (Botimet Polirom), i cili është përkthyer në disa gjuhë dhe është nominuar për disa çmime dhe ka fituar edhe çmimin e revistës România Literara për veprat debutuese si edhe çmimin e debutimit të Shoqatë së Shkrimtarëve të Rumanisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d