përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Marković, Tomislav

.

markovic tomislavTomislav Marković u lind në vitin 1976 dhe jeton e punon në Beograd. Shkruan poezi, prozë, ese, satirë dhe shkrime publicistike. Prej vitit 2008 deri në vitin 2016 ka qenë zëvendëskryeredaktor i portalit të lajmeve e-novine. Si bashkëthemelues dhe anëtar i redaksisë BETON (www.elektrobeton.net) ka botuar disa libra dhe në vitin 2007, së bashku me kolegët e tij, ka qenë fitues i çmimit "Dušan Bogovac", që jepet nga Shoqata e Gazetarëve të Pavarur të Serbisë për kurajë profesionale dhe etikë gazetareske. Aktualisht Tomislav Marković shkruan rregullisht artikuj editorialë në portalin antena M (www.antenam.net). Si bursist rezidence ka qenë i ftuar në Sarajevë, Rjekë, Prishtinë, Split dhe Pazin. Krahas teksteve të këngëve për pjesën Ubiti Zorana Đinđića dhe për grupin alternativ beogradas Ah, Ahilej, ndër publikimet e tij shquhen libri Vreme smrti i razonode (2009) dhe vëllimi me poezi Čovek zeva posle rata (2014). Tekstet e tij janë përkthyer në shqip, sllovenisht, gjermanisht, anglisht dhe hungarisht. Prej vitit 2016 Tomislav Marković është autor i shtëpisë botuese Partizanska knjiga.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d