përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Perišić, Robert

.

perisic robertRobert Perišić u lind në vitin 1969 në Split (Kroaci). Studioi kroatistikë në Universitetin e Zagrebit dhe ka qenë botues reviste, gazetar dhe kritik letërsie. Është një ndër autorët më të rëndësishëm dhe më të zëshëm nga brezi i ri në Kroaci dhe ish-Jugosllavi. Në vitin 1995 botoi vëllimin poetik Dvorac Amerika. Cikli i parë në prozë Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas u botua në vitin 1999, i dyti me titullin Užas i veliki troškovi në vitin 2002. Romani Naš čovjek na terenu (2007) u vlerësua me çmimin letrar të gazetës Jutarnji list si proza më e mirë e vitit dhe me çmimin e Steiermärkische Sparkasse për Letërsi si edhe është përkthyer në shumë gjuhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d