Shtyp

Perišić, Robert

.

perisic robertRobert Perišić u lind në vitin 1969 në Split (Kroaci). Studioi kroatistikë në Universitetin e Zagrebit dhe ka qenë botues reviste, gazetar dhe kritik letrar. Është një ndër autorët bashkëkohorë më të rëndësishëm dhe më të zëshëm nga brezi i ri në Kroaci dhe ish-Jugosllavi. Në vitin 1995 botoi vëllimin poetik Dvorac Amerika. Cikli i parë në prozë Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas u botua në vitin 1999, i dyti me titull Užas i veliki troškovi në vitin 2002. Romani Naš čovjek na terenu (2007) u vlerësua me çmimin letrar të gazetës Jutarnji list si proza më e mirë e vitit dhe me çmimin e Steiermärkische Sparkasse për Letërsi si edhe është përkthyer në shumë gjuhë. Libri i tij Područje bezsignala (2015) është pritur me lëvdata nga kritikët dhe është nominuar edhe për çmimin prestigjioz Meša - Selimović dhe çmimin e portalit T për romanin më të mirë kroat.