përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Horvat, Srećko

.

horvat sreckoSrećko Horvat u lind në vitin 1983 në Osijek (Kroaci) dhe është një ndër filozofët dhe intelektualët kryesorë të brezit të ri në vendin e tij. Shtatë vitet e para të jetës i kaloi në mërgim, në Gjermani. Në vitin 1990 u kthye në Kroaci. Jeton në Zagreb, por në të shumtën e kohës gjendet nëpër udhëtime, prej ku boton kronika udhëtimesh për Malin, Senegalin, Egjiptin, Izraelin, Libanin, Kinën etj. Krahas punës së tij si shkrimtar, Horvat punon edhe si përkthyes dhe editorialist. Është një ndër themeluesit dhe drejtor i "Forumi subversiv" që zhvillohet çdo vit, një ndër aktivitetet më të rëndësishme në Evropën Juglindore mbi Teorinë Kritike ku marrin pjesë rregullisht edhe Slavoj Žižek, Antonio Negri, David Harvey, Chantal Mouffe dhe Saskia Sassen.

partner projektesh

traduki partners 2014 d