Shtyp

Schmidt, Kathrin

.

schmidt kathrinKathrin Schmidt u lind në vitin 1985 në Gotha, ka punuar si psikologe, redaktore dhe studiuese e shkencave sociale. Për veprën e saj është vlerësuar me disa çmime: ndër të tjera, në vitin 2009 me Çmimin e Librit Gjerman për romanin Du stirbst nicht. Në vitin 2010 u botua vëllimi poetik Blinde Bienen dhe në vitin 2011 vëllimi me tregime Finito. Schwamm drüber. Ajo jeton dhe punon në Berlin.