përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Srdić, Srđan

.

srdic srdjanSrđan Srdić u lind në vitin 1977 në Kikinda (Serbi), ka studiuar letërsi të krahasuar dhe teori letërsie dhe shkruan tregime të shkurtra dhe romane. Veç kësaj punon si redaktor dhe docent i shkrimit kreativ. Srđan Srdić ka kontribuar për shumë revista letrare dhe antologji me prozë të shkurtër si autor ose redaktor. Nga viti 2008 deri në vitin 2011 ka qenë organizator i festivalit ndërkombëtar të prozës së shkurtër "Kikinda Short". Për veprën e tij i janë dhënë disa çmime.

partner projektesh

traduki partners 2014 d