përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Šarotar, Dušan

.

sarotar dusanDušan Šarotar u lind në vitin 1968 në Murska Sobota (Slloveni) është shkrimtar, poet, skenarist dhe fotograf. Ka shkruar shumë skenarë për filma dokumentarë dhe artistikë, libra për fëmijë dhe tekste për teatër kukullash. Në kuadër të projektit "Kryeqyteti kulturor i Evropës 2012" ai u prezantua në Maribor me një ekspozitë fotografike. Poezitë dhe veprat e tij në prozë janë botuar nëpër antologji sllovene dhe të huaja dhe janë përkthyer në shumë gjuhë. Ka qenë bursist në disa vende të Evropës dhe i ftuar në shumë festivale ndërkombëtare.

partner projektesh

traduki partners 2014 d