përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Съвременник, 4/2015

z12 savremenikRevista kryesore letrare në Bullgari Съвременник [Bashkëkohësi] ekziston prej mbi 43 vjetësh. Ajo konsiderohet si një "dritare për të parë botën" dhe u jep lexuesve një mundësi për t'u njohur me letërsinë bashkëkohore botërore. Në numrin 4/2015 është botuar një speciale prej 400 faqesh me tekste autorësh me prejardhje nga Lindja e Mesme e që shkruajnë në gjuhën gjermane: Rafik Schami, Massum Faryar, Navid Kermani, SAID, Renan Demirkan, Safiye Can und Sherko Fatah. Ato janë përzgjedhur dhe përkthyer në bullgarisht nga Rumjana Zacharieva.

Revista Съвременник, 4/2015 është botuar nga KK TRUD, Sofje.

Shënim për ballinën:

Ballina është konceptuar sipas një pikture të Ivan Dimov, "Djalë me mollë" (Nikolaj), Aqua, 1998.

partner projektesh

traduki partners 2014 d