përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vrata raja

Burić, Ahmed.

481 buric vrata rajaPoezitë e përfshira në këtë përzgjedhje flasin me një gjuhë asketike për ngjarje të mëdha dhe ndonjëherë të tmerrshme, për terrene pa shtigje, për të fshehta, për vendime të detyruara, për humbje, për çështjet më intime dhe për pasojë më universale.

Përzgjedhja poetike Vrata raja [Porta e parajsës] nga Ahmed Burić është botuar pranë botimeve Goga, Novo mesto. Nga bosnjishtja poezitë i ka përkthyer në sllovenisht (fragment) Jelka Ciglenečki, Stanka Hrastelj, Dušan Šarotar, Dijana Matković dhe Esad Babačić.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d