përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Amours au temps du communisme

Myftiu, Bessa.

475 myftiu amoursAlina, Diana dhe Monda, tre shqiptare, të cilat pas rënies së perdes së hekurt emigrojnë në perëndim, nisen për Shqipëri për të marrë pjesë në dasmën e një shoqeje të përbashkët në Tiranë. Për shkak të një greve të punonjësve të Alitalias ato bllokohen në aeroportin e Romës, por në vend që të inatosen, blejnë verë dhe nisin t'i rrëfejnë njëra-tjetrës historitë e dashurisë. Jeta në Shqipërinë komuniste u ka mësuar të qeshin në çdo situatë dhe në rrëfimet e tyre ato guxojnë të flasin për pasionin dhe për të drejtën e grave për të vendosur vetë mbi zemrën, trupin dhe seksualitetin e tyre.

Amours au temps du communisme nga Besa Myftiu është botuar në shqip (fragment), përkthyer nga Blerta Hyska, me titull Dashuri në kohën e komunizmit, pranë botimeve Dudaj, Tiranë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d