përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Schami, Rafik

.

schami rafikRafik Schami, i lindur në vitin 1946 në Damask, jeton prej vitit 1971 në Gjermani. Në vitin 1979 mbrojti doktoratën në degën e kimisë. Prej vitit 2002 është anëtar i Akademisë së Arteve të Bukura të Bavarisë. Vepra e tij është përkthyer në 24  gjuhë dhe është shpërblyer me shumë çmime, ndër të tjera me çmimin "Kundër Harresës – Për Demokracinë" (2011) dhe së fundi me Çmimin e Madh të Akademisë për Letërsi për fëmijë dhe Të rinj si dhe me Çmimin e Fondacionit "Bibla dhe Kultura" (2015).

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d