përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Mahkota, Tina

.

mahkota tinaTina Mahkota, e lindur në vitin 1964 in Lubjanë, është përkthyese veprash letrare. Ka studiuar letërsi të krahasuar dhe anglisht. Për t'iu përkushtuar tërësisht përkthimit të librave dhe pjesëve teatrore, në vitin 2003 ajo hoqi dorë nga puna me orar të plotë si pedagoge e Universitetit të Lubjanës. Bibliografia e saj përfshin mbi 300 tituj. Ndër veprat e përkthyera ka romane, ese, poezi, libra për fëmijë dhe të rinj të shumë autorëve klasikë dhe bashkëkohorë nga anglishtja dhe gjermanishtja si edhe afro 60 pjesë teatrore që janë shfaqur në teatrot sllovene. Tina Mahkota ka marrë çmime në vitin 2010 për përkthimin e pjesës teatrore Closer (Patrick Marbers)  dhe në vitin 2013 për përkthimin e Dubliners (James Joyce). Për përkthimin e Bog Child të Siobhan Dowd ajo u fut në IBBY Honour List 2016.

partner projektesh

traduki partners 2014 d