Shtyp

Бдин, Американси поеми

Hristov, Ivan.

478 hristov bdinNë vëllimet poetike të viteve 2004 dhe 2013, Bdin  dhe Poema amerikane, Ivan Hristov, e merr lexuesin me vete në një shëtitje në qytezën e largët Vidin, në skajin veriperëndimor të Bullgarisë, që në mesjetë kur kishte qenë për ca kohë kryeqyteti i mbretërisë, quhej Bdin, dhe kësisoj edhe për një shëtitje nëpër historinë e Bullgarisë. Dhe ai e merr me vete lexuesin edhe në një udhëtim në vendin ku pat jetuar për disa vjet me partneren e tij, përkthyesen amerikane, Angela Rodel, Amerikë, të cilën e ka matur në meridianë dhe gjerësi në sa e sa udhëtime.

Бдин (Bdin) dhe Американски поеми (Poema amerikane) nga Ivan Hristov janë botuar në rumanisht (fragment), përkthyer nga Lora Nenkovska dhe Claudiu Komartin,  në një vëllim përmbledhës me titullin Bdin, urmat de Poeme americane, pranë botimeve Casa de Editură Max Blecher, Bistriţa.