përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Hristov, Ivan

.

hristov ivanIvan Hristov u lind në vitin 1978 në Borovë të Bullgarisë. Studioi filologjinë bullgare dhe në vitin 2009 fitoi gradën e doktorit të shkencave për letërsinë bashkëkohore bullgare pranë Akademisë së Shkencave të Bullgarisë, ku që atëherë punon si bashkëpunëtor shkencor. Vepra e parë letrare e tij Сбогом, деветнайсти век (Lebwohl, neunzehntes Jahrhundert) është botuar në vitin 2001. Në vitin 2004 vijoi Бдин (Bdin), 2013 Американски поеми  (Poema amerikane). Për veprat e tij është shpërblyer me disa çmime.

Website

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d