përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hristov, Ivan

.

hristov ivanIvan Hristov u lind në vitin 1978 në Borovë të Bullgarisë. Studioi filologjinë bullgare dhe në vitin 2009 fitoi gradën e doktorit të shkencave për letërsinë bashkëkohore bullgare pranë Akademisë së Shkencave të Bullgarisë, ku që atëherë punon si bashkëpunëtor shkencor. Vepra e parë letrare e tij Сбогом, деветнайсти век (Lebwohl, neunzehntes Jahrhundert) është botuar në vitin 2001. Në vitin 2004 vijoi Бдин (Bdin), 2013 Американски поеми  (Poema amerikane). Për veprat e tij është shpërblyer me disa çmime.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d