përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Blumenberg, Hans

.

blumenberg hansHans Blumenberg, i lindur në vitin 1920 në Lübeck, studioi filozofi, gjermanistikë dhe filologji klasike në Paderborn, Frankfurt mbi Majn, Hamburg dhe Kiel. Në vitin 1947 ai promovoi në Universitetin e Kilit dhe në vitin 1950 fitoi aty titullin e docentit universitar. Hans Blumenberg ka qenë profesor në Hamburg, Gisen, Bohum dhe së fundi në Mynster, prej ku doli në pension në vitin 1985. Ai ka qenë anëtar i Akademisë së Shkencave dhe të Letërsisë në Majnc, i senatit të Deutsche Forschungsgemeinschaft (Shoqata kërkimore gjermane) dhe bashkëthemelues i grupit kërkimor të krijuar në vitin 1963 "Poetika dhe hermeneutika". Hans Blumenberg vdiq në vitin 1996 në Altenberge pranë Mynsterit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d