përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Nenadić, Dobrilo

.

nenadic dobriloDobrilo Nenadić u lind në vitin 1940, në Vigošte të Serbisë. Është një ndër romancierët më të suksesshëm dhe më prodhimtarë të kohës së sotme në Serbi. Në vitin 1977 doli romani i tij i parë Dorotej, më vonë pasuan shumë të tjerë. Për veprën e tij Nenadić ka marrë disa çmime, ndër të tjera, çmimin e Bibliotekës Kombëtare për librin më të lexuar në vitet 1978 dhe 1999 dhe çmimin "Bestselleri i Artë" në vitet 1998 dhe 2000. Nga Shoqata e Shkrimtarëve të Serbisë, në vitin 2006, iu dha çmimi për veprën e jetës.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d