përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Baševski, Dimitar

.

bashevski dimitarDimitar Baševski, shkrimtar, përkthyes dhe botues, u lind në vitin 1943 në Gjatovë të Manastirit, Maqedoni. Punoi për shumë vite si gazetar, ndër të tjera, si korrespondent nga Athina, më vonë si botues. Aktualisht është kryeredaktor i shtëpisë botuese Slovo. Prej vitit 2000 deri në vitin 2006 ka qenë president, më pas president nderi i degës së PEN-it në Maqedoni. Librat e tij janë përkthyer në disa gjuhë. Për romanet e tij të shumtë ka fituar disa nga çmimet më të njohura të Maqedonisë për letërsi, si për shembull, çmimin "Roman i Vitit“ 2001 për Bunar. Baševski përkthen nga anglishtja dhe serbishtja. Për punimet e tij si përkthyes i serbishtes, në vitin 2015 u shpërblye me një çmim nga qendra PEN.

partner projektesh

traduki partners 2014 d