përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Marinić, Jagoda

.

marinic jagodaJagoda Marinić, e lindur në vitin 1977 në Waiblingen, është shkrimtare dhe editorialiste. Debutimi i saj Eigentlich ein Heiratsantrag (2001) pati mjaft sukses te kritika dhe lexuesit. Për vëllimin me tregime Russische Bücher (2005) asaj iu dha çmimi nxitës "Grimmelshausen", romani i saj Die Namenlose u vlerësua nga revista Der Spiegel si një ndër botimet më të rëndësishme të vitit 2007. Pasi jetoi për disa kohë në Zagreb, Split, Nju Jork dhe Berlin, Jagoda Marinić banon aktualisht në Hajdelberg, ku është drejtuese e programit kulturor të "International Welcome Center", e para e këtij lloji në Gjermani. Në vitin 2013 doli në treg romani i saj i parë me titull "Restaurant Dalmatia".

partner projektesh

traduki partners 2014 d