përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Andova Šopova, Nikolina

.

andova sopova nikolinaNikolina Andova Šopova, e lindur në vitin 1978 në Shkup, studioi letërsi maqedonase dhe sllavojugore në Universitetin e Shkupit. Ka botuar ndër të tjera vëllimet me poezi Влезот е од другата страна (2013) dhe Поврзи ги точките (2014), veç kësaj është përfaqësuar me poezitë e saj edhe në një antologji me haiku maqedonase. Për librin e saj të parë, vëllimin me poezi Влезот е од другата страна, Nikolina Andova Šopova u nderua me çmimin e debutimeve "Urat e Strugës", që jepet nga UNESCO dhe nga Festivali i Poezisë "Mbrëmjet poetike në Strugë".

partner projektesh

traduki partners 2014 d