përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Der Tod des Widersachers

Keilson, Hans.

465 keilson der todNë qendër të këtij romani emocionues dhe njerëzor janë një hebre i ri në kërkim të rrugës së jetës dhe politikani arrivist B., propaganda e të cilit krijon një klimë të rrezikshme, ndrydhëse dhe tepër antisemite. Lidhja simbiotike, madje fatale e këtyre dy personave, njëri autor e tjetri viktimë, analizohet nëpërmjet një vështrimi të qartë dhe mjeshtërisë letrare të shkrimtarit dhe kthehet në një parabolë të përgjithshme mbi njerëzinë.

Der Tod des Widersachers [Vdekja e kundërshtarit] i Hans Keilson-it është botuar në sllovenisht (fragment) përkthyer nga Slavo Šerc me titull Nasprotnikova smrt pranë botimeve Celjska Mohorjeva družba, Celje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d