përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Keilson, Hans

.

keilson hansHans Keilson u lind në vitin 1909 në Bad Freienwalde. Mjeku dhe shkrimtari emigroi në vitin 1936 në Vendet e Ulëta, ku jetoi deri në vdekje në vitin 2011. Në vitin 1933 u botua romani i tij parë Das Leben geht weiter. Novela Komödie in Moll u përkthye në shumë gjuhë dhe në vitin 2010 u bë bestseller botëror. Hans Keilson është nderuar me shumë çmime, së fundmi me çmimin "Johann Heinrich Merck", medaljen "Moses Mendelssohn", medaljen "Humboldt" dhe me çmimin e letërsisë së gazetës "Die Welt“.

partner projektesh

traduki partners 2014 d