përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Džo Frejzer i 49+24 pesme

Valjarevic, Srdan .

462 valjarevic joeNë mënyrë fotografike dhe precize, komunikues dhe pa kitsch apo metaforizma, Srđan Valjarević-i, i cili është bërë poet-kult i një brezi të tërë, përshkruan në këtë vëllim jetën që ka zgjedhur të bëjë si outsider. Poezia e tij bie e prek direkt lexuesin dhe në fillim ngjall përshtypjen e një fotografie sipërfaqësore. Por, po ta shohësh me vëmendje, konteksti historik dhe shoqëror, sfondi psikologjik dhe skena aktuale poetike në Serbi, lënë të nënkuptojnë shtresa më komplekse në poezinë e tij.

Džo Frejzer i 49+24 pesme [Joe Frazier dhe 49 + 24 poezi] nga Srđan Valjarević-i është botuar në sllovenisht (fragment) përkthyer nga Urban Vovk me titull Joe Frazier in 49 (+24) pesmi pranë botimeve LUD Šerpa, Lubjanë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d