përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Sinopie

Orelli, Giorgio.

459 orelli sinopijeNjë vëllim i larmishëm poetik, përmbajtja e të cilit shtrihet që nga epigramet e deri te poezitë narrative, nga temat intime dhe lokale deri te ato shoqërore e globale, me një gjuhë herë fëminore , herë sarkastike, herë në dialekt dhe në gjuhën e këngëve të lehta, herë në gjuhën e një diskursi letrar për poezinë.

Sinopie [Sinope] nga Giorgio Orelli është botuar në serbisht (fragment) përkthyer nga Dejan Ilić me titull Синопије pranë botimeve Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani", Kraljevo.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d