përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Orelli, Giorgio

.

orelli giorgioGiorgio Orelli, i lindur në vitin 1921 në Airolo, ka qenë një shkrimtar, poet dhe përkthyes zviceran. Ka studiuar në Universitetin e Frajburgut të Zvicrës si nxënës i romanistit italian Gianfranco Contini. Më vonë ka dhënë letërsi italiane në Bellinzona. Ka kontribuar për një sërë revistash letrare dhe veç kësaj është bërë i njohur si përkthyes i Goethe-s dhe Andri Peer-it. Është vlerësuar për veprat e tij ndër të tjera me Çmimin e Madh Schiller (1988). Giorgio Orelli vdiq në vitin 2013 në Bellinzona.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d