përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Orelli, Giorgio

.

orelli giorgioGiorgio Orelli, i lindur në vitin 1921 në Airolo, ka qenë një shkrimtar, poet dhe përkthyes zviceran. Ka studiuar në Universitetin e Frajburgut të Zvicrës si nxënës i romanistit italian Gianfranco Contini. Më vonë ka dhënë letërsi italiane në Bellinzona. Ka kontribuar për një sërë revistash letrare dhe veç kësaj është bërë i njohur si përkthyes i Goethe-s dhe Andri Peer-it. Është vlerësuar për veprat e tij ndër të tjera me Çmimin e Madh Schiller (1988). Giorgio Orelli vdiq në vitin 2013 në Bellinzona.

partner projektesh

traduki partners 2014 d