përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Le Syndrome de la tête qui tombe

Urech, Marie-Jeanne.

461 urech le syndromeArthur Bellange ka marrë një ftesë për në "Bude", një ambient pune absurd në një ngrehinë 16-katëshe prej çeliku, qelqi dhe betoni. Në një si tip zyre të përbashkët në bodrum, ky burrë shtatshkurtër e që nuk bie në sy merr në dorëzim një kuti me materiale pune. Detyra e tij është të vizatojë vija në ngjitje, por pas pak sistemi nis të lëkundet nga një revoltë e butë.

Le Syndrome de la tête qui tombe [Sindromi i kokës në rënie] i Marie-Jeanne Urech-it është botuar në rumanisht (fragment) përkthyer nga Irinel Antoniu me titull Sidromul capului care cade pranë botimeve Univers, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d