përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ćosić, Bora

.

cosic boraBora Ćosić, i lindur në vitin 1932 në Zagreb, është një ndër shkrimtarët e mëdhenj evropianë dhe në mbi 30 librat me prozë dhe ese ka përshkruar shumëfish kotësinë, grotesken, absurditetin dhe tragjedinë e historisë së Ballkanit. Ćosić jeton në Berlin dhe Rovinj. Për veprën e tij është vlerësuar me disa çmime, ndër të cilat: në vitin 2002 me çmimin e Panairit të Librit në Lajpcig për Mirëkuptimin Evropian, në vitin 2008 me çmimin "Albatros" të fondacionit "Günter Grass" si edhe në vitin 2011 me Çmimin Ndërkombëtar "Stefan Heym".

partner projektesh

traduki partners 2014 d