përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Sekundenfilme

Kristl, Vlado.

451 kristl sekundenfilmeKy libër është bazuar në filmat e përmbledhur nën titullin Sekundenfilme, që autori Vlado Kristl i pat xhiruar në vitin 1968. Skenat kanë një gjatësi nga dhjetë sekonda deri në tre minuta dhe konsiderohen si perla të vërteta të filmit të shkurtër. Libri me të njëjtin emër është një si lloj letërsi eksperimentale që operon diku midis filmit dhe letërsisë – sepse ofron filma për t'u lexuar.

Sekundenfilme [Filma disa sekondësh] nga Vlado Kristl është botuar në kroatisht (fragment), përkthyer nga Vesna Vuković, me titull Sekundni filmovi pranë DAF, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d