përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Vuković, Vesna

.

vukovic vesnaVesna Vuković u lind në vitin 1975 në Dubrovnik, studioi gjermanistikë, kroatistikë dhe shkenca teatrore në Fakultetin Filologjik të Zagrebit ku aktualisht po kryen një studim doktorate në degët letërsi, art interpretues, film dhe kulturë. Punon si kuratore dhe studiuese në lëmin e artit të angazhuar dhe është anëtare e grupit kurues, BLOK. Në periudhën 2007-2011 ka dhënë mësim në Akademinë e Artit Pamor në Zagreb dhe në vitet 2012-2013 në Akademinë e Artit në Split. Shkruan për revista profesionale dhe ka përgatitur për botim disa publikime në fushën e artit bashkëkohor. Prej vitit 2012 është bashkautore e emisionit radiofonik "Stvarnost prostora", i cili transmetohet në kanalin e tretë të Radios Kroate (HR3), ku ajo është përkthyese e rregullt prej vitit 2006. Ndër përkthimet letrare të saj numërohen vepra nga Peter-Paul Zahl, Peter Weiss, Vlado Kristl, Heiner Müller, Rolf Ramader, Alexander Kluge, Georg Büchner dhe Milko Valent.

partner projektesh

traduki partners 2014 d