përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Rosie und der Urgroßvater

Helfer, Monika; Köhlmeier, Michael.

455 helfer rosieFamilja e Rozit jeton në SHBA, shumë larg qytetit të vogël në Austri, ku kishin jetuar më parë breza të tërë të të parëve të saj hebrenj. Por stërgjyshi ende i mban mend ndodhitë e vjetra nga jeta e hebrenjve. Rozit i dëgjon me qejf rrëfenjat për Mendelin, shitësin ambulant me këmbët plagë, ose për një vajzë të vogël me emrin Sofia, që gjithmonë rrëfente të vërtetën, çka nuk i solli ndonjë dobi. Një ditë Rozi kërkon të dëgjojë historinë e stërgjyshit. Por kjo nuk është aq për të qeshur, por e trishtuar, por të paktën  me fund të mirë.

Rosie und der Urgroßvater [Rozi dhe stërgjyshi] nga Monika Helfer dhe Michael Köhlmeier është botuar në sllovenisht (fragment), përkthyer nga Ana Grmek, me titull Rosie in pradedek, pranë botimeve Ebesede, Lubjanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d