përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Helfer, Monika

.

helfer monikaMonika Helfer, e lindur në vitin 1947 në Au, jeton me familje si shkrimtare në Vorarlberg. Ajo ka shkruar romane, tregime dhe libra për fëmijë, ndër to: Kleine Fürstin (1995), Wenn der Bräutigam kommt (1998), Bestien im Frühling (1999), Mein Mörder (1999), Bevor ich schlafen kann (2010), Oskar und Lilli (2011) dhe Die Bar im Freien (2012). Së bashku me Michael Köhlmeier-in ka botuar në vitin 2010 librin Rosie und der Urgroßvater. Për punimet e saj ajo është vlerësuar ndër të tjera me bursën "Robert Musil" (1996) dhe me Çmimin Vlerësues Austriak për Letërsi (1997).

 

partner projektesh

traduki partners 2014 d